Järjestöjalostamo valloitti Pielisjoen varren!

Jarjestojalostamo Humanistinen ammattikorkeakoulu
Humakin Joensuun uudessa toimistossa jalostetaan järjestöjä

Humanistisen ammattikorkeakoulun Joensuun kampuksen toiminta päättyi joulukuussa ja tammikuun 2016 alussa järjestöjalostamolaiset valloittivat Pielisjoen varren Siltakadun ja Rantakadun kulmassa.

”Muutto Joensuun keskustaan tässä pakkasessa oli varsinainen koettelemus ja elämys”, puuskahtaa hankkeen projektipäällikkö Kristiina Vesama. “Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. On todella mukavaa olla Joensuun keskustassa, lähellä palveluita ja yhteistyökumppaneita. Hankkeen joensuulaisten työntekijöiden toimitilat ovat nyt lähekkäin: Kehittäjä Anniina Löytönen työskentelee Joensuun Setlementti ry:n tiloissa, jossa sijaitsee myös kokoustilamme. Suunnittelija Keurun kanssa pidämme toimistoa ns. vanhassa postitalossa, viidennessä kerroksessa. Samasta rakennuksesta kerrosta alempaa löytyy toinen tärkeä yhteistyökumppanimme eli Suomen 4H-liiton Itä-Suomen Joensuun toimipiste, jonka kanssa käynnistämme nuorille suunnatun yrittäjyyshankkeen tammikuun aikana”, jatkaa Vesama.

Järjestöjalostamon moottorit pyörivät täysillä vuonna 2016: Vuoden aikana käynnistetään kahdeksan järjestötyöntekijöille suunnattua vertaismentorointiryhmää Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon alueilla. Lisäksi JalostamoTV-tuotantotiimi toteuttaa vuoden aikana 10 jakson laajuisen lähetyssarjan, jonka teemat linkittyvät mm. järjestötyön erityiskysymyksiin, työhyvinvointiin ja vertaismentorointiin. Järjestöjalostamo tarjoaa myös sosiaalisen median koulutusta järjestötyöntekijöille pitkin vuotta eri puolilla hankealuetta.

Lisää  työhyvinvointia, osaamista, välittämistä ja yhdessätekemistä järjestötyön arkeen!

”Hankkeen esiselvityksen perusteella ja kokemukset pilottiryhmistä ovat nostaneet esille, että kehitettävää järjestökentän pienissä työyhteisöissä riittää”, toteaa Vesama. “Järjestötyöntekijät tarvitsevat tukea ja koulutusta työnhallintaan liittyvissä kysymyksissä, myös muutosvalmiuksia tulisi vahvistaa. Erityisesti operatiivisessa vastuussa olevien työntekijöiden ‘yrittäjämäistä työotetta’ kannattaisi vahvistaa. Yksi keskeinen kehittämisen kohde on palautejärjestelmät ja johtamisen laatu sekä ns. jaetttuun johtajuuteen liittyvät erityiskysymykset.”

Järjestöjalostamo-hankkeen vertaismentorointiryhmät tarjoavat järjestötyöntekijöille mahdollisuuden pohtia ja peilata muiden vertaisten kanssa järjestötyön arkea ja omaa osaamistaan. “Yhdessä oleminen, puhuminen ja järjestötyön ihmettely hyödyttää jokaista ja hyvien käytänteiden jakaminen innostaa työntekijöitä kehittämään oman järjestön toimintaa ja ‘tuunaamaan omaa työtään'” sanoo Vesama. Järjestötyöntekijän yksinjäämisen tunteella ja kokemuksella on merkittävä vaikutus työn tuottavuuteen. “Liian vähäinen tuki vähentää työntekijän luovuutta, uskallusta tehdä päätöksiä ja lisää epävarmuuden tunnetta” (Matilainen 2015)

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä! 

Tutustu hankkeessa tuotettuihin opinnäytetöihin.

Haluaisitko mukaan vertaismentorointiryhmään? Ilmoittaudu tämän linkin kautta. 

Koli
Koli on suosittu virkistäytymiskohde Pohjois-Karjalassa